Met oog voor elkaar en onze leefomgeving creëren we onverwachte ruimtelijke schoonheid. Natuurlijke verbinding tussen mens, gebouw en natuur is een rode draad in ons werk. Onderzoek naar sociale-, constructieve- en ontwikkelingsstrategieën uit de natuur zijn onderleggers voor innovatieve ecologische architectuuroplossingen als ook voor onze manier van (samen)werken.


'natuurlijke' gebouwoplossingen door veerkrachtige structuren en lokale materialen


PLANET LAB ARCHITECTURE  is een Rotterdams researched-based architectenbureau die bouwprojecten combineert met conceptontwikkeling, onderwijs en onderzoek.

Architectuur die verankerd is in zijn omgeving en nieuwe sociale verbindingen legt. Betekenis geeft aan de manier van samenleven, werken en leren. Gebouwen die je verwonderen, uitdagen tot ontwikkelen en mee kunnen bewegen in de tijd. 'Natuurlijke’ gebouwoplossingen die door veerkrachtige structuren en duurzame locale materiaaloplossingen, de disbalans van het klimaat helpen te herstellen.

Onze focus ligt op sociaal maatschappelijke en culturele projecten, waaronder scholen, gezondheidszorggebouwen, theaters, musea, en recreatieve projecten. Ook met woningbouw en herbestemmingsprojecten heeft het bureau al meer dan 20 jaar ervaring.
projects

appartementen Stadhouderspark - Vught

gebouwen verankerd in hun omgeving, waar je je mee verbonden voelt maar ook uitdagen

Simone Drost Planet Lab Architecture Rotterdam
SIMONE DROST is architect en oprichter van PLANET LAB ARCHITECTURE, een open samenwerkingsverband van wisselende ontwerpers, technici, wetenschappers en kunstenaars die elkaar inspireren en samen innoveren. Als in een ecosysteem heeft ieder teamlid zijn specialisme en werkt gelijkwaardig samen binnen teams; van bouwkundige tot opdrachtgever, van kostendeskundige tot socioloog, van architect tot bioloog. Opdrachtgevers en gebruikers zijn gelijkwaardig teamlid met hun eigen specialismes. Samen vertellen we ons gezamenlijk verhaal, staan we sterker en realiseren we projecten voor een betere wereld.

Direct na haar studie startte Simone Drost haar eigen bureau. Daarop volgde een succesvolle samenwerking in Drost + van Veen architecten gedurende 21 jaar. In 2014 herstartte Simone Drost haar eigen bureau.
"Ik ben een onderzoekende ontwerper. Sinds mijn studie zie je mijn fascinatie, voor de invloed van natuur op architectuur, in mijn projecten terug. De afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld in BIOMIMICRY (zie research een hernieuwde wetenschap die de natuur analyseert en als maatstaf neemt voor innovatie) om natuurlijke ontwikkelingsstrategieën toe te kunnen passen voor architectuuroplossingen".
simone drost | teams | contact

We ontwerpen woningen voor kwetsbare groepen die geïnspireerd zijn op hoe zeepokken samenleven in getijdengebieden.
Zorgwoningen de Meidoorn - Rotterdam

PLANET LAB RESEARCH onderzoekt hoe we humane en veerkrachtige gebouwen kunnen realiseren. Hoe verbinden we ons met onze stedelijke en landschappelijke omgeving en met elkaar? Wij stellen ons de vraag hoe pakt de natuur dit aan? Innovatieve strategieën in de natuur gebruiken we voor de keuzen van structuuropzet, interactie, materiaalgebruik, schoonheid, flexibiliteit en duurzaamheid van het ontwerp. Uitgebreid vooronderzoek van locatie, programma, gebruikerswensen en kostprijs vormt de basis van al onze ontwerpen.
research


als multidisciplinair team vertellen we met onze architectuur verbindende verhalen

Simone Drost Architecture Planet Lab Architecture Rotterdam Coolsingel theatre Rottedam the Netherlands
Coolsingeltheater - Rotterdam